Vil du lære alt om online markedsføring? 7 tips til at holde dig opdateret

7 tips til holde dig opdateret om online markedsføring

 

(bemærk indlægget indeholder reklamelinks)

 

Halløj derude!

Vil du vide og lære alt om SEO, Sociale Medier, marketing psykologi, content marketing, hjemmeside, email marketing, strategier osv. osv.? Og listen fortsætter uendeligt. Men, kender du det med, at det er virkelig svært at følge med i alle online discipliner, som findes derude?

Det kan være svært at holde sig opdateret altid, når alt det, som sker indenfor online verdenen ændrer sig så konstant og hurtigt – hver eneste dag.

Jeg har et par tips til, hvor du skal kigge for at forsøge følge med i det hele, og være opdateret omkring nyheder indenfor de forskellige felter og samtidig nogle gode steder til, hvor du kan lære mere om online markedsføring.

 

1. Følg branche-eksperter

Find nogle eksperter indenfor de felter eller branche, som du interesserer dig for. Er det SEO, som du er mest optaget af, Google Adwords, Facebook-annoncering eller noget helt andet?
Så find en ekspert indenfor det felt, som du gerne vil lære mere om.

Ofte har eksperterne sin egen blog, hvor du kan følge dem eller tilmelde dig deres nyhedsbrev, så du får alle deres bedste tips i din indbakke og mange kan du også følge på fx LinkedIn eller Twitter.

Vælg en ekspert som du finder troværdig, interessant og rar at lytte/se på og følg så den ekspert og sug til dig af deres viden.

Hvis du vil følge fast 5 forskellige social media eksperter fx, så bliver det hurtigt uoverskueligt og overvældende. Og måske har de alle en anderledes vinkel på de budskaber, som de taler om. Eller måske finder du ud af, at de rent faktisk taler meget om det samme bare på forskellige måder. Dermed er det nok, at du kun følger et par stykker 🙂

 

2. Opret Google Alerts

Faktisk noget som jeg selv netop har tilføjet. Du kan nemt oprette en Google Alert ved at overvåge forskellige søgeord eller emner som du gerne vil følge med i.

Jeg har fx oprettet en med “inbound marketing”, “content marketing” og “social media”. Hver dag får jeg så en samlet mail med hver af de forskellige emner med nye artikler fra Google. Herefter kan jeg udvælge de mest interessante, som jeg gider læse. Også ofte her at jeg får en god idé eller inspiration til et nyt blogindlæg.

Opret nemt dine Google Alerts her 

 

3. Se YouTube-ekspert-videoer

De sidste par år er jeg selv begyndt se YouTube mere og mere. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke gjorde det inden. Jeg tænkte nok, at det mest var åndssvage eller sjove videoer og musik-videoer, at finde på YouTube.

Indtil jeg så (endelig) fandt ud af at flere og flere interessante eksperter lægger deres ekspertviden ud på YouTube.

Det er nogle gange lidt nemmere i hverdagen at se en video på 3-7 minutter og få enorm meget brugbar viden på få minutter end at læse hele deres bog fx.

Fx. sådan en som Gary Vaynerchuck, som er en guru indenfor iværksætteri og sociale medier –  for specielt mange unge mennesker og iværksættere. Gary Vaynerchuck har selv nævnt, at når han holder et foredrag, så er det ofte det samme, han taler om som i hans sidste 5-7 YouTube videoer tilsammen.

Så YouTube er helt sikkert også en god og hurtigt måde få ny viden ind på hverdagen, uden at du behøver deltage i en konference eller et langt foredrag 😉

 

4. Lyt til danske og udenlandske podcasts

Podcast er helt sikkert til dig, der er på farten, og synes det er meget bekvemt med lyd, som du kan bytte radioen ud med på vej til arbejde 🙂

Podcast er noget jeg selv startede med at lytte til for nu for snart 3 år siden, og det har været rigtig nyttigt følge med i den digitale viden på denne måde. Der er kommet rigtig mange podcast til på kort tid. Men, der er super mange gode danske podcasts om online marketing derude, som giver dig virkelig værdifuld viden. Så download din podcast-app nu, så du kan udnytte tiden på vej til arbejde 🙂

Her er et par danske og udenlandske podcast, som jeg selv følger og kan anbefale:
Marketing School med marketing eksperterne Neil Patel & Eric Siu, Mindcast med Niels Vium, Organisk Vækst – SEO & Content Marketing med Simon Elkjær & Jesper Nørskov.

 

5. Følg brancheeksperter på Twitter

Er du endnu ikke kommet på Twitter? Så er det måske nu skal prøve det 🙂 Min egen Twitter-profil har stået stille længe, men i år er jeg rigtig kommet i gang med at tweete.

Hvis du følger forskellige hashtags, kan du få forskellige branche-indsigter, følge folk indenfor digitale medier, kommunikationsbranchen, og der arbejder med sociale medier.

På Twitter finde du også mange udenlandske brancheeksperter, der er værd at følge for at holde dig opdateret 🙂

Hvis du vil følge mig på Twitter, så kan du følge mig her @SiljeStorgaard

 

 

6. Online-kurser om digital markedsføring

Hvis du gerne vil have mere indgående viden om digital markedsføring, er det en god idé finde nogle online kurser indenfor det område, som du gerne vil lære mere om. Så kan du lære om og nørde online markedsføring lige, når det passer dig 🙂

Jeg har selv været super glad for at anvende det danske GoLearn, som er fyldt med dygtige digitale eksperter. På GoLearn kan du finde over 50 online kurser med super brugbare videoer indenfor alt, du kan forestille dig, som du får brug for med online markedsføring.

Jeg vil helt sikkert anbefale dig at prøve GoLearn af i et par måneder, jeg er sikker på, at du bliver bidt af deres lærerige videoer 🙂  Der kommer konstant nye kurser og efter hvert kursus, er det muligt, at få en certificering for hvert kursus.

Basisabonnementet koster 299,- per måned. Hvis du har lyst til at afprøve GoLearn, kan du få 25% den første måned med denne rabatkode: kdsfwl25 (reklame)

Der findes også andre alternativer som Nemprogrammering, der både har gratis online kurser, og premium kurser, som du betaler en mindre sum for at få adgang til. De udbyder både kurser inden for webudvikling, Adobe programmerne, Office og online markedsføring. Deres online kurser er let forståeligt og forklaret så alle kan være med 🙂

For eksempel kan du også prøve Dennis Banks SEO kursus,  der har en gratis træning om emnet.

Eller hvis du er ny i WordPress, findes der også mange gode steder at lære mere og hente information eksempelvis gruppen WordPress DK på Facebook eller WordPress Beginner har en masse gode guides.

 

Udenlandske online kurser 

Der findes også super gode udenlandske online-kursus-portaler fx som Hubspot eller Udemy.

Ved Hubspot kan du også blive certificeret i deres (gratis) kurser og i deres egen salgs-software eller CMS. Jeg er selv næsten lige gået i gang med et kursus derinde, som jeg ser når det lige passer ind typisk om aftenen 🙂 Og indtil videre giver det mig allerede ny brugbar viden. Så thumbs up fra mig.

Udemy har et kæmpe udvalg af alle slags tænkelige kurser både gratis og betalte kurser i alle prisklasser. Kurserne koster alt lige fra 90,- til 2000,- for et online kursus. Jeg har ikke selv prøvet deres kurser endnu, men jeg har hørt rigtig godt om deres online kurser. Så jeg vil sikkert prøve nogle af dem af, hvis der er er et emne, som jeg vil lære mere om. 🙂 Har du prøvet nogle af deres kurser, og hvilke? Så skriv det gerne i kommentaren 👇

 

7. Tilmeld dig Facebookgrupper

Sidst, men ikke mindst, så er Facebook-grupper også en utrolig god måde at netværke med andre og få deres tilgang til at tilgå deres udfordringer og opgaver. Her kan du også læse andres folk tips & tricks til at lære om online markedsføring.

Her er ofte også ret god sparring og viden at hente, eller måske en ny samarbejdspartner eller et nyt netværk, som du kan dele dine egne tips med. Det har jeg hvert fald selv haft held med et par gange 🙂

 


 

Her var en masse gode bud på, hvordan du kan følge med i, holde dig opdateret og lære alt indenfor online markedsføring.

Vi kommer nok ikke udenom, at det er tidskrævende at følge med i det hele.

Så det er vigtigt, at du vælger de formater, du selv bedst kan lide, om det er video, lyd eller tekstbaseret indhold, samt hvilke eksperter, som du foretrækker at følge. Selvom det kan være svært at vælge mellem alle de gode eksperter derude ! 🙂

Jeg håber, du fik noget ud af det. Hvert fald en god måde som jeg selv holder mig opdateret på i hverdagen, hvis ikke jeg ellers læser i fysiske bøger 🙂

Måske har du andre gode måder at holde sig opdateret på, jeg kan tilføje til listen? Så er du mere end velkommen til at smide en kommentar 🙂

[Tweet “Vil du lære alt om online markedsføring?”]

Andre artikler:

Modtag gratis tips

Stop ikke her!

Læs andre artikler

Derfor blev jeg Digital Nomade

Har du overvejet et arbejdsliv som Digital Nomade? Er der ting i din hverdag, du drømmer om? Med mere frihed i dit liv?  Ønsker du